My First Young Professional

Intro:

Vanaf nu zal ik regelmatig via mijn Blog nu ook interviews weergeven met boeiende Young Professionals uit mijn omgeving. Dit interview met C.H. (25 jaar) is dus een eerste, uit een reeks interviews, die zal verschijnen.Ik richt me hierbij op de 10 grootste transities in deze levensfase.

Mijn doel?

Aangezien erkenning en herkenning al bijdraagt aan de bewustwording van de fase waar deze jonge mensen inzitten, hoop ik op deze wijze naast echt contact te maken ook wellicht bij te dragen aan inzichten en of bewustwording van eventuele Dertigers Dilemma’s.  Wanneer ik ontdek hoe er gedacht en gehandeld wordt, kan ik tijdens ons gesprek ook extra informatie geven en misschien zelfs preventief iets betekenen, voor de geinterviewde of zijn/haar leeftijdsgenoten.

  1. Loopbaan? Aan het afstuderen Kunstgeschiedenis. Haar stage gaat binnenkort over in een Part-time aanstelling voor 2 dagen per week, als ZZP-er. Ze gaat contract tekenen voor 2 jaar. Dan voor het eerst een vast inkomen. Tot nu toe heeft ze altijd bijbaantjes gehad. Wijze van kiezen? Patroon? Ze was benaderd voor een functie bij AIESEC. Zo sprong C.H. dus in het diepe en ging voor de zeer intensieve sollicitatieprocedure. Daar bleek dat ze nog te licht was voor die functie, maar zo rolde ze wel in een andere functie, als Marketing Manager.
  1. Relatie? Daten?  C.H. heeft geen relatie momenteel, niet echt lange relaties gehad ook. Daten via internet is niets voor haar. Wel geprobeerd maar met Tinder kan ze niet veel. Ze wil iemand toch in persoon ontmoeten wil ze zich meer blootgeven. Om haar heen hebben mensen elkaar juist wel online gevonden en is het wel bewezen dat het kan werken.
  1. Familie? Oudste dochter van gezin met drie meiden. Moeder werkte o.a. als voorzitter voor de Stichting Kanker in Beeld., een meer dan full-time baan op vrijwillige basis, en als Coach. Haar vader is zelfst ondernemer en Fondsenwerver. Kredo thuis: “Zorg dat je doet wat je leuk vindt, je best doet, en daarbij onafhankelijk kunt zijn, als vrouw.” Van huis uit was er structuur, veiligheid en ook veel vrijheid. Mijn ouders accepteerden dat ik altijd van alles naast mijn studie erbij wilde doen. Ze waren het er niet altijd mee eens maar ze steunden me wel.
  1. Woonsituatie?C.H. heeft haar eigen appartement kunnen kopen, mede via een “potje” van een overleden oude tante. Ze heeft een Huisgenote, deze huurt van haar. Geen zorgen over wonen dus nu.
  1. Vriendschappen/ sociaal/ Social Media? Ze geeft aan zeer trouw te zijn en erg vast te willen houden aan reeds lang bestaande vriendschappen. Nu merkt ze wel dat alles meer in verschillende groepjes uiteen valt en met haar huidige werk en verplichtingen, is het soms lastig te onderhouden. Ze realiseert zich wel dat sommige vriendschappen in de toekomst wat zullen verwateren. De mensen die ze nu heeft leren kennen via AIESEC, hebben veel gemeenschappelijke interesses en doelen. Dat is heel leuk. Ze kijkt dagelijks op Facebook, Linkedin en Instagram. Via dit browsen op linkedin volgt ze ook wel mensen van haar studie. Je gaat dan toch wel eens vergelijken. Aan de ene kant lijkt het te stimuleren of inspireren, wanneer ze ziet dat zij er geweldig voor staan, aan de andere kant wordt dat dan ook direct een soort van de Norm en voel ze wel constant de druk en het dat ze er nog niet is.
  1. Financiele basis/ kennis? Ze is nog gedeeltelijk afhankelijk van haar ouders en van een lening. Na wat vragen aan hun ouders over finaciele zaken, hebben zij en haar zusjes nu een aantal keer les gekregen van een Bankier. Ook zullen ze i.p. een keer per jaar advies/info krijgen over de Belasting. Dit is dus door haar ouders geregeld. Ze heeft ooit via haar ouders een creditcard gekregen toen ze een sabbatical deed van een jaar. Ze reisde alleen en ging eerst naar Australie, toen Maleisie voor vrijwilligersproject. Later is ze nog 5 mnd naar Zuid Amerika geweest. In die tijd heeft ze veel gezien en geleerd. Haar creditcard gebruikt ze nu nog enkel wanneer ze naar het buitenland gaat. Ze zorgt zelf dat ze deze steeds op tijd betaalt.
  1. Eventuele kinderwens? Part-time of Full-time? Momenteel geen kinderen of kinderwens. C.H. zou wel altijd willen blijven werken, bijvoorbeeld 4 dagen per week. Daar voegt ze aan toe dat 5 dagen per week wel wat veel lijkt. Over fertiliteit denkt ze zelden na. Kinderen wil ze pas na haar 30ste. Toen ik haar reactie vroeg op nieuws google en facebook over betalen kosten invriezen eitjes, werd ze even stil. Ze pretenderen de vrouwen tegemoet te komen, maar eigenlijk zeggen ze dat je dus moederschap en werken daar niet kunt combineren. Dat is niet okay. Het is niet iets wat reeds uitgebreid besproken werd onder vriendinnen, dit gaat ze nog wel doen.
  1. Trouwen of samenwonen? De vriendinnen met een vaste relatie praten nog wel eens over kinderen enzo, maar met andere vriendinnen is dit nauwelijks een gespreksonderwerp. Eerst werken en een partner vinden. Vervolgens vroeg ik haar over samenwonen of trouwen? Ze gaf aan dat meeste vrienden met gescheiden ouders, eerst willen samenwonen. De meeste vriendinnen waarvan de ouders nog samen zijn, willen graag trouwen. Zij zelf dus ook. Haar ouders zijn nog samen. Volgens C.H. is trouwen toch een hele mooie bewuste keuze, om je verdere leven met iemand te willen delen.
  1. Lichamelijke gezondheid van belang? Nu wel veel meer dan een paar jaar geleden. Nu is ze wel fit. Ze heeft een jaar geleden de halve Marathon van Amsterdam gelopen, en ze leeft veel gezonder dan paar jaar terug. (ook 7kg. afgevallen.) C.H. wil bewust niet meer doordeweeks brak zijn en vaart wel bij meer structuur. Ze wil graag genoeg energie hebben om alles te doen. Deze huisgenote inspireert en stimuleert haar ook op gebied van bewust gezond eten.
  2. Zingeving? Motto? Goeroe/ voorbeeld? C.H. is wel beetje bezig met meer verdieping. Nu nog vooral op zichzelf gericht. Wie ben ik, wat wil ik? C.H. heeft zich gedurende een jaar ingezet als Marketing Manager voor AIESEC (internationaal netwerk). Motto daar was “ Peace and Fulfillment Humankind Potential”. Dat sprak haar erg aan en daar gelooft ze ook echt in. Dat je, mede door anderen volledig hun kansen te laten benutten, allemaal indirect beter af kunt zijn. Haar moeder is haar grote voorbeeld, haar goeroe, haar ouders allebei. Ze hebben het goed gedaan.

2014-10-18 08.26.39

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s